Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

AHEPA PATRAS HJ_A025/25 "ST. ANDREW" ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗ PRESIDENT AHEPA PATRAS
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ωρα 18.30  στο ειδυλιακό ξενοδοχείο POSEIDON PALLACE στα Καμίνια Αχαΐας, με τίτλο:  «Η Ιατρική του αύριο, σήμερα». Το ακροατήριο καθηλωμένο και συγκλονισμένο από το περιεχόμενο, την ποιότητα και τον πλουραλισμό των ομιλιών των διακεκριμένων καθηγητών, τους καταχειρκρότησε. Την εσπερίδα διηύθυνε με  μαεστρία ο τηλεπαρουσιαστής & ραδιοπαρουσιαστής κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
 
ΑΧΙΛ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΞΥΣΙΟΥ  DIRECTOR OF PUBLIC RELATIONS

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς των διοργανωτών φορέων. Πρώτη χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ  κ. Κώστας Χρυσανθόπουλος. Ακολούθησε με το δικό της χαιρετισμό η πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ κα Μάχη Σαλαμαλίκη. Στο βήμα την διαδέχθηκε η Αντιπρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» κα Γεωργία Παπαθανασοπούλου. Επόμενος ομιλητής που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΑΧΑΪΑΣ κ. Θωμάς Γκορίλας. Δείτε το σχετικό βίντεο:



Τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών μεταβίβασε στους ομιλητές, διοργανωτές – υποστηρικτές της εκδήλωσης και το ακροατήριο ο εκπρόσωπός του και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Πανοσιολογιότατος  π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ακολούθησαν οι ομιλίες των διασήμων ιατρών. Πρώτος μίλησε ο Dr  Χρήστος Μάρτης, καθηγητή Γναθοχειρουργικής – Χειρουργικής, με θέμα: «Οι αποφασιστικές (ιστορικές) στιγμές της χειρουργικής».
Ο κ. Μάρτης έκανε μια εμπεριστατωμένη, πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή από την Ιπποκράτειο χειρουργική, μέχρι των ημερών μας. Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:


Επόμενος ομιλητής ο Dr Παναγιώτης Δημακάκος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, με θέμα: «Πίστη και Επιστήμη στο χειρουργικό Τραπέζι», που συγκλόνισε και καθήλωσε το ακροατήριο με την θεία χροιά στα λόγια του και την εξιστόρηση ζωντανών θαυμάτων που έζησε πριν, κατά και μετά το χειρουργείο που βίωσε ο ίδιος !
Ο κ. καθηγητής τόνισε με έμφαση την τεράστια βοήθεια που προσφέρει η πίστη στο Χειρουργό, ώστε να επιτυγχάνονται πραγματικά «θαύματα» στο χειρουργικό τραπέζι και παρουσίασε πολύ δύσκολα περιστατικά, τα οποία είχαν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες αίσιας έκβασης και παρ’ όλη την απελπιστική κατάσταση τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά θαυμαστά. Δείτε και ακούστε την θαυμαστή ομιλία του εδώ!


Δείτε και το εξαίσιο project της ομιλίας του εδώ:



Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο Dr. Σπύρος Γεωργαράς, διεθνώς αναγνωρισμένος Καθηγητής Οφθαλμολογίας FEBO που παρουσίασε τα τελευταία επιτεύγματα της Οφθαλμολογίας στην εισήγησή του με θέμα: «Πώς να βλέπω χωρίς τα γυαλιά μου. Η σύγχρονη Οφθαλμολογική παρέμβαση». Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:



Επόμενος ομιλητής ο Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Χειρουργικής Ενδοκρινών αδένων κ. Δημήτρης Λινός, με εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Η σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα» . Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:


Χαρισματικός και ο επόμενος ομιλητής, ο Πατρινός καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Γεώργιος Χρούσος, με θέμα:  «Ενσυναίσθηση και συμπόνια στον καιρό της κρίσης».  Ο κ. Χρούσος, με την ομιλία του, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των ακροατών,  ρίχνοντας φως  στην έννοια της ενσυναίσθησης, ξεκαθαρίζοντας ότι  ενσυναίσθηση είναι μια  ψυχική ιδιότητα (αίσθηση) που όλοι μας διαθέτουμε και δι’ αυτής ο καθένας μας μπορεί να δει την πραγματικότητα από την οπτική γωνία του απέναντί του, δηλαδή να νοιώσει πως και γιατί αντιδρά και συμμερίζεται τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου. Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:



Στο βήμα ακολούθησε ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος που ανέπτυξε το θέμα: «Εξελίξεις στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» μιας νόσου που προσβάλει όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους και έχει γίνει η σύγχρονη μάστιγα. Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:


Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Αναπλ. Καθηγητής Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτης Λιόσης, με θέμα: «Η επανάσταση των βιολογικών παραγόντων στις Ρευματικές παθήσεις». Αναφέρθηκε στις διαθέσιμες βιολογικές θεραπείες, στις Ιντερλευκίνες και τα σχετικά σκευάσματα. Παρακολουθείστε την ομιλία του εδώ:


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία των εκτός των διασήμων ομιλητών ιατρών και των επιτελείων τους, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πατρέων κ. Πελεκούδας, οι εκπρόσωποι και τα Δ.Σ. των διοργανωτών φορέων, των υποστηρικτών φορέων και συλλόγων, πολλοί ιατροί και πλήθος κόσμου.


Η εκδήλωση έκλεισε με το δεύτερο μέρος, που ήταν μουσική βραδιά και συνεστίαση στην μαγευτική υπαίθρια τραπεζαρία του ξενοδοχείου.
Συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες Νίκος Τακουμάκης μπουζούκι, Στράτος Πετρόλης αρμόνιο, Ιωάννα Πλώτα τραγούδι και Βασίλης Ακρίβος τραγούδι και πιάνο.
Για την εκδήλωση προσφέρθηκε πούλμαν από το ΚΤΕΛ Αχαϊας που μετέφερε πολλούς ακροατές  από Πάτρα – Καμίνια μετ’ επιστροφής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου